Cu siguranta caseta luminoasa este unul dintre cele mai raspandite forme de semnalistica din ultimii 20 de ani, cu forme si dimensiuni diverse, dar si cel mai accesibil dintre tipurile de semnalistica luminoasa. Functie de locatie, amplasare si dimensiune, casetele luminoase pot fii construite folosind diverse materiale si moduri de asamblare. Se pot folosi profile de aluminiu sau PVC, colturi rotunjite sau la unghi de 90 grade, pot avea forme neregulate iar inchiderile acestor casete (partea care contine decorul, semnalistica) se pot face cu placi acrilice (plexiglas), poliplan, etc.
Dupa dimensiune si tip, casetele luminoase outdoor se pot clasifica in:
Casete luminoase simpla fata. Aceste casete luminoase, avand doar o fata de expunere, se monteaza pe suporti paraleli cu fata de expunere (se monteaza pe un perete) sunt confectionate folosind profile de PVC sau aluminiu iar fata este confectionata din plexiglas translucent alb inscriptionat prin cuttering (autocolant translucent decupat) sau folosind folii translucente imprimate digital.
Casete luminoase dubla fata. Astfel de casete au doua fete de expunere care pot fi imprimate prin aceleasi procedee ca si casetele luminoase simpla fata iar montajul acestora sa face perpendicular pe suport (perete) sau pe stalpi.
Casete luminoase Large Format. Se folosesc pentru casetele luminoase de mari dimensiuni minim (3m lungime) pe frontoanele spatiilor comerciale. Pentru inchiderea casetelor, se foloseste poliplan printat special numit backlit (material PVC texturat flexibil) datorita limitarilor dimensionale ale placilor acrilice.
Pentru utilizare indoor, casetele luminoase pot intra in categoria display-urilor.